Gálfi Dalma kiesett a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében

Gálfi Dalma tenisz
Dalma Galfi (HUN / TCR). GES / Tennis / Bundesliga: TEC Waldau Stuttgart, 06.05.2018 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma három játszmában kikapott a wimbledoni tenisztorna selejtezőjének első fordulójában és búcsúzott.

A világranglistán 241. játékos remek formában érkezett Londonba, mivel a hétvégén megnyert egy 25 ezer dolláros salakos versenyt Franciaországban. Kedden az orosz Anna Kalinszkaja várt rá, akit a WTA-rangsor 111-edikjeként a negyedik helyen emeltek ki a kvalifikációban. Korábbi egyetlen találkozójukat az ellenfél nyerte: januárban az Australian Open selejtezőjében csaknem két és fél órás csatában gyűrte le Gálfit.

Gálfi Dalma a selejtező első körében búcsúzott Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Helge Prang

Második összecsapásuk első játszmában Gálfi, a másodikban pedig a rivális nyert 6:4-re, így jöhetett a döntő szett. Ebben a magyar játékos nagyon sokat hibázott, és végül 1 óra 21 perc alatt vereséget szenvedett.

A wimbledoni selejtezőben - ahonnan három győzelemmel lehet főtáblára jutni - további három magyar női játékos indul. A Babos Tímeával párosban olimpiai induló Jani Réka (181.) a szabadkártyás brit Naiktha Bainst (293.) kapta, Bondár Anna (239.) a szerb Aleksandra Kruniccal (211.) küzd meg, míg Udvardy Pannára (232.) a paraguayi Veronica Cepede Royg (203.) vár.

A Grand Slam-torna hétfőn rajtoló főtáblás küzdelmeiben Fucsovics Márton helye már korábban biztos volt, míg a világranglistán 116. Babos Tímea kedden este közölte honlapján, hogy ő is szerepelhet a főtáblán.

Tenisz, Wimbledon, női egyes, selejtező, 1. forduló:
Anna Kalinszkaja (orosz, 4.)-Gálfi Dalma 4:6, 6:4, 6:1