Társoldalunk:

Az utolsó lehetőség lesz az atlétáknak az olimpiai kvalifikációra az országos bajnokság

2021.06.23. 16:42

Negyven versenyszámban több mint 450-en jelezték indulásukat a hétvégén rendezendő 126. atlétikai országos bajnokságon Debrecenben.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte: óriási lehetőség a viadal megrendezése, hiszen a város utoljára 2010-ben adott otthont atlétikai ob-nak.

"Debrecen életében fontos szerepet játszik a sport, és gyakran nyújt helyszínt nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeknek is" - emelte ki Papp László.

A hazai pályán versenyző Kozák Luca már biztos tokiói résztvevőnek tekinthetőForrás: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Gyulai Miklós, a magyar szövetség elnöke kifejtette, a hétvégén a sportág legkiválóbb hazai sportolói mérettetik meg magukat, s valószínű, újabb olimpiai kvótákat is szereznek.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője hangsúlyozta, Debrecen - köszönhetően a 20 évvel ezelőtt itt megrendezett ifjúsági világbajnokságnak - felkerült a világ atlétikai térképére.

A tájékoztató végén Gyulai Miklós egy-egy "atléta vagyok" feliratú stafétabotot adott át Papp Lászlónak és Becsky Andrásnak, az atlétika népszerűsítése érdekében végzett munkájáért.

A verseny helyszíne a Gyulai István Atlétikai Stadion, ahová védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek be az érdeklődők.