Fucsovics kiesett Eastbourne-ben

FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton a francia Gilles Simon ellen játszott a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton kiesett szerdán az Eastbourne-ben zajló füves pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 49. magyar játékos kedden este nagy csatában verte a szlovén Aljaz Bedenét, ezzel 100. mérkőzését nyerte ATP- vagy Grand Slam-tornákon. Füvön viszont még csak az ötödik győzelmét aratta. A jubileumi siker után azonban nem sokat pihenhetett, szerdán már ismét pályára szólították a dél-angliai üdülőhelyen.

A 16 között eredetileg az ötödik helyen kiemelt, így az első fordulóban erőnyerő Reilly Opelka (32.) lett volna az MTK játékosának az ellenfele, de az amerikai óriás visszalépett. Így helyette a selejtezőből szerencsés vesztesként felkerült dél-koreai Kvon Szun Vu várt rá, akivel még nem találkozott pályafutása során.

A 23 éves riválist az első helyen emelték ki a kvalifikációban, de kikapott a hazai környezetben szabadkártyával szereplő Alastair Graytől, aki az 1133. helyen áll.

Első meccsükön Fucsovics három bréklabdát is elszalasztott, 77. helyezett ellenfele viszont el sem jutott idáig, így jutottak el a rövidítéshez. A tie-breakben is fej fej mellett haladtak, de 4-5 után már csak az ázsiai játékos nyert labdamenetet, így 52 perc elteltével szettelőnybe került.

Fucsovics kiesett a nyolcaddöntőben az Eastbourne-i tenisztornán Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A folytatásban Kvon először jutott bréklabdához, és a harmadikat értékesítette, így nemsokára 3:0-ra vezetett. A rivális az 5:2-ért adogatott, amikor Fucsovics először elvette a szerváját, majd 5:6-nál két meccslabdát hárított adogatóként. Az újabb rövidítésben a nyíregyházi teniszező 0-1-ről sorozatban hat pontot nyert, és 1 óra 50 percnél kiegyenlített.

Az utolsó felvonás dél-koreai brékkel indult, de Fucsovics 2:2-nél utolérte Kvont, majd ismét elvesztette az adogatását. Ez a brék már sorsdöntőnek bizonyult, az ellenfél végigvitte előnyét, és 3:5-nél fogadóként lezárta a 2 óra 33 perces mérkőzést.

Az olimpiai kvótával rendelkező Fucsovics a jövő héten a wimbledoni bajnokság főtábláján szerepel.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak, 609 ezer euró (216 millió forint) összdíjazás:

Kvon Szun Vu (dél-koreai)-Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:7 (4-7), 6:3