Novak Djokovics nem követi Rafael Nadal példáját az olimpiával kapcsolatban

Novak Djokovic Roland Garros tenisz
Serbia's Novak Djokovic reacts during his men's final tennis match against Greece's Stefanos Tsitsipas on Day 15 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 13, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A férfi tenisz-világranglista vezetője, a szerb Novak Djokovic úgy döntött, elindul az idén nyárra halasztott tokiói olimpián.

Elsőként a Sportski zurnal című szerb sportnapilap számolt be arról, hogy a világelső megerősítette indulási szándékát a Szerb Tenisz Szövetségnek, amely továbbította azt az ország olimpiai bizottságának.

Djokovic korábban kijelentette, nem szeretné olimpiai aranyérem nélkül lezárni a pályafutását - 2008-ban Pekingben bronzérmes lett -, május végén pedig elmondta, hogy izgatottan várja a tokiói ötkarikás játékokat, de amennyiben nem lehetnek nézők a mérkőzéseken, megfontolja a részvételét.

Novak Djokovics indulása egyértelműen emeli az olimpia fényét Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A helyi szervezők hétfőn jelentették be, hogy korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán szurkolók az éppen egy hónap múlva, július 23-án kezdődő olimpia versenyein.

Djokovic idén remek formát mutat a legjelentősebb tornákon, az ausztrál és a francia nyílt bajnokságot is megnyerte. Honfitársai közül Miomir Kecmanovic is ott lesz Tokióban, de Dusan Lajovic és Filip Krajinovic lemondta a szereplést. Legnagyobb riválisai közül Rafael Nadal, Roberto Bautista-Agut, Dominic Thiem és Denis Shapovalov nem indul, Danyiil Medvegyev viszont részt vesz az olimpián.