Társoldalunk:

A friss magyar bajnok még versenyben van az asztalitenisz Eb-n

2021.06.24. 20:15

A hat magyar közül mindössze egy maradt állva az egyes küzdelmek csütörtöki első fordulója után a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A nőknél négyen próbálkoztak a 64-es főtáblán, de közülük meglepetésre csak a friss magyar bajnok Imre Leila élte túl a nyitókört. Az Erdért SE 24 éves játékosa a selejtezőből indult, most pedig a 23.-ként rangsorolt svájci Rachel Morténél is jobbnak bizonyult, ráadásul kétszettes hátrányból fordítva, így készülhet a svéd Christina Kallberg elleni pénteki mérkőzésre, amelyen már a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét.

A többiek elvéreztek az első fordulóban, s ez a tokiói olimpiára készülő Póta Georgina és Pergel Szandra esetében mindenképpen meglepetés. A selejtezőből főtáblára jutott Bálint Bernadettnek bravúrra lett volna szüksége a második helyen kiemelt német Petrissa Solja ellen, de ettől messze volt. A gyermeke tavalyi születése óta első nemzetközi versenyén induló Póta (12. kiemelt) a szerb Andrea Todorovictól kapott ki négy sima játszmában, míg Pergelt (19.) az ukrán Szlomija Bratejko verte öt szettben.

A férfiaknál Szudi Ádám és Ecseki Nándor is egyenes ágon jutott a főtáblára a selejtezőből, ott azonban mindketten két erős, kiemelt játékossal találták szembe magukat, s nem is bírtak velük. Ecseki simán kikapott a svéd Jon Perssontól (16.), Szudi pedig hiába vezetett 2-0-ra az angol Paul Drinkhall (23.) ellen, végül döntő szettben alulmaradt.

Az Eb vasárnapig tart, a döntőkre pénteken (vegyes páros) és a hét utolsó napján (férfi egyes és páros, női egyes és páros) kerül sor.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Imre Leila-Rachel Morte (svájci) 4-2 (-10, -6, 10, 9, 11, 6)
Andrea Todorovic (szerb)-Póta Georgina 4-0 (8, 7, 3, 9)
Petrissa Solja (német)-Bálint Bernadett 4-0 (4, 8, 4, 4)
Szlomija Bratejko (ukrán)-Pergel Szandra 4-1 (7, 10, -9, 5, 1)

férfi egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Jon Persson (svéd)-Ecseki Nándor 4-0 (2, 7, 5, 5)
Paul Drinkhall (angol)-Szudi Ádám 4-3 (-3, -6, 6, 7, 8, -11, 9)