Nem versenyeznek idén a világ legjobb atlétái Kínában a szigorú karanténszabályok miatt

Shelly-Ann Fraser-Pryce Sha'Carri Richardson atlétika
(L-R) Jamaica's Shelly-Ann Fraser-Pryce, US sprinter Sha'Carri Richardson and Ivory Coast Marie-Josée Ta Lou race to the line during the first heat in the women's 100m during the Diamond League athletics meeting at Gateshead International Stadium in Gateshead, north-east England on May 23, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A pandémia miatt érvényben lévő korlátozások miatt nem rendezik meg az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat két kínai versenyét.

A nemzetközi sportági szövetség (WA) honlapja szerint az augusztus 14-re kiírt sanghaji, illetve az augusztus 22-re tervezett másik kínai viadalt ezekben az időpontokban még biztos nem lehet lebonyolítani az utazási korlátozások és a szigorú karanténszabályozások miatt, később pedig nem találtak helyet a két állomásnak a sűrű versenynaptárban.

A WA azt is közölte, hogy a sorozat többi állomása biztonságban van és a döntőt is a terveknek megfelelően, szeptember 8-9-én Zürichben rendezik. A naptár ugyanakkor módosulhat a járványügyi helyzet esetleges változása miatt.