Ott lesz a tokiói olimpián a britek kétszeres bajnok teniszcsillaga

2021.06.24. 17:48

A háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres olimpiai bajnok teniszező, Andy Murray helyet kapott Nagy-Britannia ötkarikás játékokra utazó csapatában, így Tokióban címvédésre készül férfi egyesben.

A háromszoros Grand Slam-győztes Murray 2012-ben Londonban, majd négy évvel később Rióban is aranyérmes lett tenisz férfi egyesben. 

Az olimpiai részvétel óriási megtiszteltetés és dicsőség, nagy büszkeséggel tölt el, hogy negyedszer vehetek részt ötkarikás játékokon. Sportolói karrierem egyik legszebb pillanata volt, amikor öt évvel ezelőtt Rióban a megnyitó ünnepségen én vezethettem zászlóvivőként Nagy-Britannia csapatát" - mondta Murray.

Andy Murray szeretné megvédeni az olimpiai bajnoki címétForrás: AFP/Adrian Dennis

"Nagy izgalommal tölt el, hogy címvédőként indulhatok az olimpián, alig várom a kihívást" - tette hozzá a 34 éves játékos, aki az egyes mellett párosban is ott lesz a mezőnyben, utóbbiban Joe Salisbury társaként. A wimbledoni füves pályás torna hétfői rajtjára készülő Murray jelenleg csak 119. a világranglistán, mivel makacs csípősérülése és műtétei miatt 2018 óta mindössze 21 tornán játszott. Idén eddig három ATP-viadalon indult, ezeken két mérkőzést nyert.

Kérdéses, hogy Murray milyen formában tér majd vissza és mennyi a reális esélye annak, hogy megvédje a címét. A The Guardian megírta, hogy előnyt jelenthet a klasszis teniszező számára, hogy több sztárjátékos - mint például a szintén kétszeres olimpiai bajnok spanyol csillag, Rafael Nadal, valamint az osztrák Dominic Thiem - is lemondta a tokiói részvételt.