Társoldalunk:

Első profi bokszmeccsére készül Muhammad Ali unokája

2021.06.25. 20:50

Az ikonikus amerikai nehézsúlyú ökölvívó, Muhammad Ali unokája, Nico Ali Walsh az első profi bokszmérkőzésére készül, és megtisztelőnek érzi, hogy legendás nagyapja nyomdokaiba léphet.

A 20 éves bokszoló - aki az ökölvívás mellett üzleti tanulmányokat is folytat - azzal a Bob Arummal szerződött, aki 27 mérkőzést menedzselt annak idején Muhammad Alinak.

Megtisztelő, hogy folytathatom azt az örökséget, amelyet a nagyapám kezdett meg. Ez óriási felelősséggel jár, nem veszem félvállról" - mondta a fiatal ökölvívó.

Nico Ali Walsh (jobbra) az első profi bokszmeccsére készülForrás: BBC Sport

Muhammad Ali három alkalommal szerzett nehézsúlyú világbajnoki címet, és a sport világában betöltött legendás státusza miatt 1999-ben az évszázad sportolójának választották. A klasszis bokszoló évtizedeken át Parkinson-kórban szenvedett, hosszas betegeskedés után halt meg 2016-ban.

"Nico nagyapja nagyon jó harcos volt. Ki hitte volna, hogy ilyen sok évvel később az unokája profi debütálását hirdetjük?" - mondta a 89 éves Bob Arum, aki először 1966-ban szervezett mérkőzést Alinak.

"Remélhetőleg Nico a nagyapja nyomdokaiba léphet majd. Ő egy nagyszerű fiatalember, éppen olyan, amilyennek Muhammad Ali unokájának lennie kell" - tette hozzá Arum.

A BBC Sport megírta, hogy Nico Ali Walsh eddig 30 amatőr mérkőzést vívott meg, első profi összecsapására a hírek szerint augusztus 14-én kerül sor.