Vágólapra másolva!
A pénteki sorsolás alapján Fucsovics Márton a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnerrel, míg Babos Tímea az orosz Anna Blinkovával játszik az első fordulóban a jövő hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar Davis Kupa-válogatott kapitányának nem lesz könnyű dolga a 19 éves olasszal szemben: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.

Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező idén 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezik és egy tornán diadalmaskodott.

Legjobb világranglistás helyezése a 17. volt, idén májusban.

Fucsovics eddig kétszer találkozott riválisával: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte Sinnert, az olasz ugyanakkor - ugyancsak 2020-ban - Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza. A 29 éves nyíregyházi játékos a tábla felső negyedébe kapott besorolást.

Fucsovics nehéz ellenfelet kapott Forrás: AFP/Christophe Archambault

A férfiaknál a nyolcszoros győztes Roger Federer az alsó negyedbe került,

így a világelső és címvédő Novak Djokoviccsal csak a döntőben találkozhat.

Előbbi a francia Adrian Mannarino, utóbbi a szabadkártyás brit Jack Draper ellen mutatkozik be. Az ugyancsak szabadkártyával induló, kétszeres győztes brit Andy Murray a georgiai Nikoloz Baszilasvilivel találkozik.

A nőknél a 28 esztendős Babos (116.) az első fordulóban a világranglistán 58., 22 éves orosz Anna Blinkova ellen kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-tornán. Riválisa egyéniben eddig egy challenger-viadalon diadalmaskodott, legjobb GS-eredménye a 2019-es Roland Garros harmadik fordulója. Amennyiben a legelőkelőbben jegyzett magyar női teniszező továbbjut,

a 64 között valószínűleg a világelső ausztrál Ashleigh Barty vár majd rá,

aki a nyitókörben a rákbetegségéből felépült spanyol Carla Suárez Navarróval csap össze. A rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-sikerére hajtó, hatodik helyen kiemelt amerikai Serena Williams - a torna hétszeres bajnoka - a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics (51.) ellen kezd.