A férfi légpuskás csapat ezüst-, a női bronzérmes lett a vk-n

Horizontal SHOOTING SPORTS
Péni István lő a férfi puskások 50 méteres versenyében az indiai VK-versenyen
Vágólapra másolva!
A Hammerl Soma, Pekler Zalán, Péni István összeállítású csapat ezüst, míg a Dénes Eszter, Mészáros Eszter, Horváth Lea összetételű női trió bronzérmet nyert légpuskában az Eszéken zajló sportlövő világkupaversenyen, pénteken.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a férfiaknál a magyarok a rangsoroló első szakaszt - melyben mindenki 60-at lőtt - 1882,7 körrel megnyerték, majd a legjobb nyolcat felvonultató - 20-20 lövéses - második kört 624,6 körrel a második helyen zárták. Ezek után az orosz hármassal döntőztek, ott pedig szoros meccsen, 10-8-ra kaptak ki.

A férfi légpuskás csapat ezüst-, a női bronzérmes lett a vk-n Forrás: AFP/Prakash Singh

A nőknél az alapversenyben második lett a magyar trió (1880,5 kör), a második részt pedig a harmadik helyen zárta (624,5 kör), ami után a bronzmérkőzésen volt érdekelt az osztrákok ellen. A helyosztón 16-10-os sikerrel szerezte meg a csapat a harmadik helyet.

Az eszéki viadal csütörtöki napján az olimpiára készülő Mészáros Eszter megnyerte a női puskások egyéni számát, a férfiaknál pedig a szintén tokiói induló Pekler Zalán a negyedik lett. Az ugyancsak ötkarikás szereplő Major Veronika női légpisztolyban az ötödik helyet szerezte meg.