Társoldalunk:

Nyaralni megy Wimbledonba a tenisz botrányhőse

2021.06.27. 14:16

A botrányairól és megdöbbentő nyilatkozatairól is híres ausztrál teniszsztár, Nick Kyrgios szeretné nagyon jól érezni magát Wimbledonban, és úgy tekint a nagy múltú Grand Slam-tornára, mint egy nyári vakációra.

A 26 éves játékos a koronavírus-járvány kirobbanása óta először hagyhatta el hazáját és a februári Australian Open óta nem játszott teniszversenyen. A BBC Sport megírta, hogy az általában egyéniben induló sportoló ezúttal vegyes párosban is pályára lép majd a Wimbledonban ötszörös győztes, legendás Venus Williams oldalán.

Úgy fogom fel ezt az egészet, mint egy vakációt" - mondta a világranglistán 61. helyezett Kyrgios.

"Másfél éve nem hagytam el Ausztráliát. A szabadságnak egy igen szép szintjét értem el, de most már semmi nem tarthat vissza" - tette hozzá a teniszező.

Nick Kyrgios élvezni akarja a wimbledoni tornátForrás: AFP/Paul Crock

Egyéniben az első fordulóban a 21. kiemelt francia Ugo Humbert ellen kezdi meg wimbledoni szereplését Kyrgios, aki szerint sokan látni akarják őt játszani.

Amikor otthon voltam, nem figyeltem az eredményeket, boldog voltam a tenisz nélkül is. Most egyszerűen csak szeretném jól érezni magam. Régóta nem léptem már pályára, és Wimbledon jelenti a tenisz csúcsát. Epret fogok enni és lazulni" - mondta az ausztrál játékos.