Fucsovics Márton az egyik legnagyobb tehetséget győzte le Wimbledonban

Fucsovics Márton tenisz Wimbledon
Hungary's Marton Fucsovics returns to Italy's Jannik Sinner on the first day of the 2021 Wimbledon Championships at the The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2021. (Photo by Mike Hewitt / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton nagy csatában legyőzte a 19. helyen kiemelt Jannik Sinnert hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon, ezzel bejutott a 64 közé.

A 29 éves magyar éljátékos a nyitókörben nem számíthatott könnyű mérkőzésre a nála tíz esztendővel fiatalabb olasz ellen: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.

Fucsovics Márton remek sikerrel kezdett Wimbledonban Forrás: AFP/Mike Hewitt

Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező a találkozó előtt 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezett és egy tornán diadalmaskodott. Fucsovics (48.) ebben az évben 17/12-vel állt, Sinnerrel korábban kétszer találkozott: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte őt, az olasz ugyanakkor - ugyancsak 2020-ban - Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza.

Harmadik csatájuk két gyors brékváltással indult, de 3:3-at követően mindketten stabilizálták adogatójátékukat. Fucsovics 6:5-ös Sinner előnynél megint bizonytalankodott a szerváinál, így játszmahátrányba került.

A második szettben 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ezt követően azonban a nyíregyházi teniszező sorozatban három játékot nyert, ez pedig elég volt ahhoz, hogy - összesen három brékkel - 80 perc után kiegyenlítsen.

A harmadik felvonás első, valamint hetedik játékában Fucsovicsnak két-két bréklabdát is hárítania kellett, de mivel mind a négy alkalommal sikerrel járt, ő pedig 6:5-nél második fogadóesélyét kihasználta, fordított.

A negyedik játszmában ismét fogadóként teljesítettek jobban a játékosok, a magyar játékos úgy szerválhatott 5:3-nál a mérkőzésért, hogy háromszor is brékelni tudta riválisát. Mivel Sinner már nem tudott újabb fogadósikert elkönyvelni, Fucsovics nagy csatában, 3 óra 5 perces találkozón bejutott a 64 közé, ahol a cseh Jiri Vesely (72.) lesz az ellenfele.

Tenisz, Wimbledon, London, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz, 19.) 5:7, 6:3, 7:5, 6:3