Vágólapra másolva!
Újra Iron Lady üzemmódba váltott Hosszú Katinka, az úszáson kívül igyekszik mindent kizárni az életéből, már kizárólag csak a tokiói olimpiára koncentrál. A háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó a külföldi versenyekről újabb érmekkel gazdagodva érkezett haza, de nem az otthonában lakik, hanem egyedül beköltözött a Margit-szigetre, hogy minden percét az úszásnak szentelhesse. Óriási a nyomás Katinkán és a róla szóló dokumentumfilm stábján is.

A Katinka c. életrajzi dokumentumfilm készítői egyre nehezebb helyzetben dolgoznak,

hiszen Katinka számára már semmi más nem létezik csak az olimpia.

Eszik, iszik, alszik és úszik, úszik, úszik, úszik, úszik rendületlenül. A dokumentumfilm készítői mindent filmre vesznek, Katinka kulisszák előtti és mögötti életét is, így ők testközelből tapasztalják, hogy a világklasszis úszófenomén hogyan fókuszál fizikailag és mentálisan egyre erőteljesebben, hogyan veti alá magát a nagy célnak.

Pálinkás Norbert rendező elmondta:

„A stábunk maximálisan alkalmazkodik, mindannyiunknak

- ez szakmai kérdés. Egy dokumentumfilm akkor jó, ha fizikailag és lelkileg is minél közelebb tud kerülni a főszereplőjéhez. Mi ebben a filmben közvetlen közelről szeretnénk mindazt megmutatni Katinkáról, amit egy kívülálló soha nem láthat. Nekünk ebben az elképesztően intenzív olimpiai felkészülési időszakban egyre hátrébb kéne lépnünk, hogy ne zavarjuk Katinkát, de ezt nem tehetjük meg, mert akkor nem tudjuk lefilmezni, hogyan éli meg főhősünk érzelmileg ezt az időszakot a nagy cél előtt. Így nap, mint nap kötéltáncot járunk, próbáljuk fenntartani ezt a kényes egyensúlyt, ami egyre nehezebb lesz, ahogy telnek a hetek és közeledünk az olimpiához. Szerencsére Katinka minden értelemben nagyon profi, a kedélyállapota kiváló, oldott, laza, barátságos a stábbal is."

Egyre nehezebb a dokumentumfilm stáb dolga Forrás: www.katinkathemovie.hu

Hosszú Katinka kiemelte:

„Nekem most a legeslegfontosabb az olimpia. Testileg és lelkileg is a legjobb formában kell lennem, most ez a feladatom,

minden más háttérbe szorul. Szerencsére már másfél éve forog a dokumentumfilm, a stáb mindent felvett, amit csak lehetett, talán még egy kicsit többet is. Ismerik a családomat, a szüleimet, a nagyapámat, a testvéreimet, a szerelmemet Mátét, a barátaimat, a pályatársaimat. Forgattunk Baján, Szentendrén, Gemencen, Nizzában, Dél-Afrikában, Tenerifén, Helsinkiben, Barcelonában, főztünk halászlevet, költözködtünk, végigcsináltuk a pandémiát – bőven volt időnk összebarátkozni. Ismerik a múltamat, a jelenemet, az életemet.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm a Szupermodern Stúdió gyártásában készül, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, társproducere Bederna László, gyártásvezetője Závotszky Melinda, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.