Társoldalunk:

A világelső jutott be először a wimbledoni női verseny döntőjébe

2021.07.08. 16:45

A világelső ausztrál Ashleigh Barty két szettben nyert a 2018-as győztes német Angelique Kerber ellen a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének csütörtöki első elődöntőjében. Ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt cseh Karolina Pliskova lesz.

Barty remekül kezdte a mérkőzést, 3:0-ra elhúzott, és előnyét magabiztosan megőrizte az első játszma végéig. A második felvonásban sokáig Kerber teniszezett pontosabban, ezúttal ő vezetett 3:0-ra, sőt 5:2-re is, játszmalabdához azonban egyszer sem jutott. A nyolc ászt szerváló Barty kiharcolta a rövidítést, amelyben 6:0-ra ellépett, és a negyedik meccslabdát értékesítve a döntőbe jutott.

Az ausztrál játékos másodszor szerepelhet Grand Slam-torna fináléjában, az elsőt - 2019-ben, Párizsban - megnyerte.

A csütörtöki második elődöntőben Pliskova szetthátrányból fordított a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenka ellen, s közel két óra alatt diadalmaskodott.

Mindkét játékos remekül adogatott, a cseh 14, riválisa 18 ászt ütött, de a második szerva után Pliskova sokkal több pontot nyert, mint Szabalenka.

A 29 éves, volt világelső Pliskova pályafutása során másodszor jutott Grand Slam-torna döntőjébe, 2016-ban, a US Openen kikapott a német Angelique Kerbertől.

Eredmény, nők, elődöntő:
Barty (ausztrál, 1.)-Kerber (német, 25.) 6:3, 7:6 (7-3)
Ka. Pliskova (cseh, 8.)-Szabalenka (fehérorosz, 2.) 5:7, 6:4, 6:4