Gálfi Dalma elődöntőbe jutott a budapesti tenisztornán

GES / Tennis / TC Rueppurr - TEC Waldau Stuttgart, 06.05.2018 tennis player SP professional tennis player ball sports women professional sports professional athlete sports photo SPO professional tennis sports WTA Horizontal TENNIS PROFESSIONAL
Gálfi Dalma elődöntős a budapesti tenisztornán
Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma bejutott karrierje első WTA-elődöntőjébe a budapesti 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglista 176. helyezettje - aki a múlt héten egyesben és párosban is a döntőig jutott egy franciaországi versenyen - pénteken az Asbóth József Stadion második mérkőzésén a szerb Olga Daniloviccsal (164.) szállt szembe. Első találkozójukon mindketten idegesen kezdtek, és két-két brékkel jutottak el 3:3-ig. A 22 éves magyar - aki kedden nyerte élete első WTA-főtáblás meccsét - nyugodott meg először, pazar ütésekkel elvette balkezes ellenfele adogatását, majd magabiztosan kiszerválta a 46 perces szettet.

A balatonfüredi teniszezőt a folytatásban vitte tovább a lendület, egyre pontosabban irányított, miközben a 20 éves belgrádi rivális sorra rontotta el az alapütéseket. Danilovic dupla brékhátrányban (4:0) már megroggyanni látszott, a hazai kedvencnek három labdája volt az 5:0-hoz, de ellenfele szépített.

Két gémmel később viszont már nem volt visszaút a számára, és a magyar játékos hatodik meccslabdáját kihasználva lezárta az 1 óra 37 perces mérkőzést.

Gálfi Dalma elődöntős a budapesti tenisztornán Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Helge Prang

mondta a pályán adott nyilatkozatában. "A befejezés nehéz volt, nagy nyomást éreztem magamon, mert nagyon akartam nyerni idehaza. Holnap bármi megtörténhet, próbálom kihozni a maximumot magamból" - tette hozzá Gálfi, akire élete első WTA-elődöntőjében az első kiemelt kazah Julija Putyinceva (42.) vár.

A Hungarian Grand Prix történetében legutóbb Szávay Ágnes jutott magyarként az elődöntőbe 2010-ben, amikor végül másodszor megnyerte a versenyt.

A folytatásban a szabadkártyás Udvardy Panna (204.) az ukrán Anhelina Kalinyinával (95.) száll szembe a Római Teniszakadémián.

Eredmény:
egyes, negyeddöntő:
Gálfi Dalma-Olga Danilovic (szerb) 6:4, 6:2
korábban:
Jelena Putyinceva (kazah, 1.)-Katerina Kozlova (ukrán) 6:7 (4-7), 6:0, 7:5
később:
Udvardy Panna-Anhelina Kalinyina (ukrán) 16.00
Danielle Collins (amerikai, 2.)-Paula Ormaechea (argentin) 17.20 körül