Az egyetlen magyar tokiói evezős elégedett az olimpiai falu állapotával

PÉTERVÁRI-MOLNÁR Bendegúz; MOLNÁR Zoltán
Tokió, 2021. július 16. A magyar csapatból először rajthoz álló Pétervári-Molnár Bendegúz evezős és edző-édesapja, Molnár Zoltán (b) a Sea Forest Evezős és Kajak-kenu Pályán Tokióban 2021. július 17-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Pontszerző helyezésben reménykedik Pétervári-Molnár Bendegúz, a jövő pénteken rajtoló tokiói olimpia egyetlen magyar evezőse.

"Azt a taktikai hibát biztosan nem követem el, mint Rióban a negyeddöntőben. Azóta erősebb lettem, technikailag is fejlődtem és tapasztaltabb vagyok" - fogalmazott az MTI-nek az egypárban induló 28 éves versenyző, aki öt éve 14. lett az előző játékokon.

A versenyhelyszínt illetően kifejtette: hátszél jellemzi, amitől rendkívül gyors a pálya, de őt nem zavarják a szél okozta hullámok, mert azokat általában jobban kezeli a riválisainál. Ugyanakkor szerinte a pályabeosztásnak fontos szerepe lehet, mert alul kedvezőbbek a körülmények.

Pétervári-Molnár Bendegúz az egyetlen magyar evezős lesz a tokiói olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Pétervári-Molnár kellemesnek nevezte az utazást, mert sokat tudott aludni, egyedül a négyórás várakozás okozott neki kellemetlenséget a tokiói reptéren az országba belépésnél. Hozzátette, a kötelező maszkhasználaton kívül eddig nem érzi, hogy ez az olimpia más lenne, ő személy szerint kifejezetten jól érzi magát, a körülmények pedig kiválóak.

"Az olimpiai falu kifejezetten jó, a rióihoz viszonyítva pedig kiváltképpen, mert ott az embernek a kezében maradt a korlát, ha megfogta... A versenypályát vasárnaptól próbálhatjuk ki, most csak összeszereltük a hajót" - mondta Pétervári-Molnár.