Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikova győzelmével zárult a 250 ezer dollár (76 millió forint) összedíjazású keménypályás női tenisztorna Prágában. A friss Roland Garros-győztes mellett tornát nyert a norvég szupertehetség, Casper Ruud és a második számú spanyol teniszező, Pablo Carreno Busta is

A Roland Garroson címvédő Krejcikova a torna vasárnapi fináléjában könnyed két játszmában kerekedett honfitársa, a nyolcadikként rangsorolt Tereza Martincova fölé. A találkozó 1 óra 5 percig tartott.

A 25 éves Krejcikova ötödször volt döntős WTA-tornán, idén negyedszer, utóbbiakon - Strasbourg és Párizs után - harmadszor bizonyult jobbnak riválisánál.

A cseh Barbora Krejcikova hazai pályán nyert Forrás: AFP/Ben Stansall

Eredmény, döntő:
Krejcikova (cseh, 2.)-Martincova (cseh, 8.) 6:2, 6:0

A svédországi Bastadban rendezett 481 ezer euró (171 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán Casper Ruud diadalmaskodott.

Az elsőként rangsorolt norvég játékos a viadal fináléjában két szettben, közel másfél óra alatt nyert az argentin Federico Coria ellen,

ezzel pályafutása harmadik, idei második ATP-tornáján győzött.

Eredmény, döntő:
Ruud (norvég, 1.)-Coria (argentin) 6:3, 6:3

Casper Ruud idei második ATP-tornáján győzött Forrás: AFP/Glyn Kirk

Pablo Carreno Busta nyerte az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztornát.

A vasárnapi fináléban a másodikként rangsorolt spanyol játékos két szettben, 1 óra 23 perc alatt kerekedett a hatodik helyen kiemelt szerb Filip Krajinovic fölé.

Carreno Busta pályafutása hatodik trófeáját nyerte Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

A harmincadik születésnapján a viadal nyitónapján, hétfőn ünneplő Carreno Busta pályafutása hatodik ATP-tornagyőzelmét ünnepelhette, idén az áprilisi marbellai verseny után másodszor nyert.

Eredmény, döntő:
Carreno Busta (spanyol, 2.)-Krajinovic (szerb, 6.) 6:2, 6:4