Társoldalunk:

Magyar aranyérem a junior öttusa-világbajnokság férfi csapatversenyében

2021.07.18. 18:07

Bőhm Csaba egyéniben bronz-, míg Tamás Józseffel és Koleszár Mihállyal csapatban aranyérmes lett az öttusázók alexandriai junior-világbajnokságán - írja az utánpótlássport.hu.

Miután az Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összetételű női csapat aranyérmet szerzett az öttusázók egyiptomi junior-világbajnokságán, a férfiak is felálltak az alexandriai dobogó legfelső fokára, ráadásul ezúttal egyéni érem is jutott a magyaroknak Bőhm Csaba révén.

A szakportál honlapján található összefoglaló alapján Bőhm mindegyik versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesített, és a mezőny első feléhez tartozott, a záró, kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) pedig tizenhat másodperccel volt jobb a többieknél, így bronzérmet szerzett a győztes egyiptomi Ahmed Elgendy és a második helyezett orosz Egor Gromadszkij mögött.

Tamás József is remekelt a világviadalon. Ő a vívásban, az úszásban és a lovaglásban is a szűk élmezőnyhöz tartozott, a laser runos ideje pedig a tizenegyedik lett a sorban – ez összességében az előkelő ötödik helyet jelentette a számára.

Koleszár Mihály végig a középmezőnyben versenyezve végül a tizennyolcadik, a vívásban ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtó Gyurka Már Manó a huszonötödik helyen zárta a versenyt. A helyezések pedig úgy alakultak, hogy a Bőhm, Tamás, Koleszár trió 4135 ponttal csapat junior-világbajnoki címet szerzett az oroszok és az egyiptomiak előtt.

FORRÁS