Vágólapra másolva!
A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) döntését követően, miszerint csakis Covid–19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja. A döntése elképesztő indulatokat kavart a közösségi oldalakon.

A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Juliával szemben az elvárás a tisztes helytállás lett volna. Schmid kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

Íme, pár hozzászólás az nso.hu Facebook-oldaláról az üggyel kapcsolatban:

„Helyesebben, a magyar kajakos nem kér az olimpiából, jó ürügy az oltás."

„Komolyan vette a stay at home kampányt... Vagyis csak remélem, hogy komolyan veszi és ki sem mozdul ezentúl otthonról, míg tudomásul nem veszi, hogy oltás nélkül nem csak célpont lehet, hanem hordozó is. Az első a magánügye, a második közügy."

„Mi értelme van valakit honosítani azért, hogy kiküldjék a tisztes helytállás reményében? Lehet úgy volt vele a hölgy, hogy így legalább lesz egy cikk róla."

Schmid Julia nem kért az oltásból, visszalépett az olimpiától Forrás: canoeicf.com

„Eleve fura, ha ennyi infó birtokában valaki nem akar oltást, de egy olimpiát kihagyni, miután a magyar szövetség támogatta, nagyon gáz."

„Köszönjük, hogy itt volt, viszlát."

„Nem értem. Nem ez az álma minden sportolónak? Hacsak eü oka nincs, mentsége sincs."

Akadtak olyanok is, aki szerint jó döntést hozott.

„Bolond lenne egy olimpiáért, bármiért kockáztatnia magát, egy genetikai kísérletben részt venni."

„Az első aranyérmes az olimpián!"

„Jól csinálta."

További hozzászólásokat ide kattintva olvashat.