Társoldalunk:

Bondár Anna a nyolcaddöntőbe jutott a Gdyniai tenisztornán

2021.07.19. 15:43

Bondár Anna nyolcaddöntőbe jutott a lengyelországi Gdyniában zajló 235 ezer dollár (71,5 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A selejtezőből két győzelemmel főtáblára került magyar játékos (a világranglista 231. helyezettje) hétfőn, az első fordulóban két szettben múlta felül az orosz Valerija Oljanovszkaját (682.).

Bondár Anna a legjobb tizenhat közé jutottForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Tim Carmele

A WTA honlapjának eredményközlője alapján az első felvonás végjátékáig mindkét fél hozta az adogatójátékát, majd 6:5-ös vezetésénél Bondár a szett első brékjével játszmaelőnyre tett szert. A folytatásban aztán már sorra jöttek a brékek, de miután ebből a magyar került ki jobban - két szervagémet bukott el, miközben orosz ellenfele hármat -, 1 óra 47 perc elteltével győztesen hagyta el a küzdőteret. Kellemetlen ellenfelem volt, de örülök, hogy fejben végig fegyelmezett tudtam maradni. Éreztem, hogy az alapjátékom jobb es ez bizalmat adott a mérkőzés megnyerésében - nyilatkozta a magyar teniszező a meccs után.

Bondár a nyolcaddöntőben a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (123.) találkozik, aki az első körben az ötödikként kiemelt orosz Anna Blinkovát (83.) múlta felül két sima játszmában 6:3, 6:3-ra.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Bondár Anna-Valerija Oljanovszkaja (orosz) 7:5, 6:3