Társoldalunk:

Egy évvel a horrorbukása után újra szakaszt nyert a holland kerékpáros

2021.07.21. 19:23

Alig egy évvel súlyos bukását követően ismét győzelmet ünnepelhetett az országúti kerékpáros Fabio Jakobsen.

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

Dylan Groenewegen augusztusban a lengyel országúti kerékpáros körversenyen súlyos sérüléssel járó versenybalesetet okozottForrás: AFP/Szymon Gruchalski

"Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előre tekintek az újabb sikerek felé" - idézte a cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán. Arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották. Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck - Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy épp a vallon körverseny nyitóetapján nyert.