Társoldalunk:

Szexbotrányba keveredett, kérte, hogy ne draftolják, mégis megvették

2021.07.24. 20:33

A kanadai Logan Mailloux játékjogát annak ellenére foglalta le az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) amatőr választásán a Montreal Canadiens, hogy a 18 éves hátvéd azt kérte, ne draftolják, ugyanis korábban bűncselekményt követett el.

Mailloux az előző idényben - mivel hazájában a koronavírus-járvány miatt állt a juniorbajnokság - Svédországban szerepelt. Ott viszont olyan fotót osztott meg a játékostársai körében, amelyen egy hölgy szexuális aktus közben volt látható, és a nő nem egyezett bele a fénykép továbbközlésébe. Emiatt a kanadai jégkorongozót elítélték, és most azt kérte, hogy az NHL-es drafton senki ne válassza ki, mert méltatlannak tartja magát erre.

A Montreal Canadiensnek tetszett a játékos felelősségvállalása (a képen a kanadaiak játékosa, Jake Evans (b) és Brandon Sutter, a Vancouver Canucks hokisa)Forrás: AFP/2021 Getty Images/Rich Lam

 Az idén döntős Montreal azonban lecsapott rá a 31. helyen. A Canadiens főigazgatója, Marc Bergevin elmondta, azért döntöttek mégis így, mert nagyra értékelték, hogy a fiatal játékos maga állt ki a nyilvánosság elé, egyértelműen felfogta, mit követett el, és megbánta tettét. Hozzátette: második esélyt kívánnak adni Mailloux-nak, és valóban szeretnének vele együttműködni.