Társoldalunk:

Udvardy és Jani kiesett, Bondár továbbjutott a kolozsvári tenisztornán

2021.08.03. 18:24

A selejtezőből főtáblára jutott Udvardy Panna, valamint Jani Réka is az első fordulóban kiesett a kolozsvári 235 ezer dollár (71,7 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán. Bondár Anna a norvég Ulrikke Eikerivel az oldalán könnyedén jutott tovább első ellenfelén.

A világranglistán 173. Udvardy kedden a harmadik kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Ana Bogdannal (102.) találkozott. Korábbi egyetlen összecsapásukat a 28 éves rivális nyerte a 2017-es budapesti fedett pályás versenyen.

Második meccsükön a 22 éves kaposvári játékos háromszor is elvesztette az adogatását a nyitószettben, majd a másodikban már csak kétszer, de így is 1 óra 10 perc alatt kikapott. Udvardy júliusban a budapesti versenyen, élete első WTA-főtábláján a negyeddöntőig jutott.

A kolozsvári főtáblán alanyi jogon indult Jani Réka (194.) ezzel párhuzamosan a román Jaqueline Cristiannal (149.) csapott össze. A magyar játékos 26 perc alatt elvesztette az első szettet, és végül csak három gémet tudott nyerni.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Ana Bogdan (román, 3.)-Udvardy Panna 6:2, 6:4
Jaqueline Cristian (román)-Jani Réka 6:1, 6:2

Később párosban Bondár Anna a norvég Ulrikke Eikeri oldalán egy görög-belga duót vert meg rendkívül magabiztosan két szettben.

Később játszották:
páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Bondár Anna, Ulrikke Eikeri (magyar, norvég)-Valentini Grammatikopulu, Kimberley Zimmermann (görög, belga) 6:1, 6:3