Federer nem indul Torontóban és Cincinnatiban

Roger Federer - Roland Garros Mehdi Taamallah Nurphoto round Paris France Dennis Istomin of Uzbekistan Roland Garros singles Roger Federer of Switzerland One Person male happiness Smile No Glasses Racketlon Arm Tennis player Tennis Equipment athletic game
Roger Federer győzelemmel tért vissza a Roland Garrosra
Vágólapra másolva!
A korábbi világelső Roger Federer térdsérülés miatt visszalépett a jövő héten Torontóban, illetve az egy héttel később Cincinnatiban sorra kerülő keménypályás tenisztornáktól.

A negyvenedik születésnapját vasárnap ünneplő svájci játékos tavaly kettős térdműtéten esett át, idén a negyeddöntőig jutott a wimbledoni Grand Slam-tornán, és azóta nem lépett pályára, a tokiói olimpián sem indult el. Újabb térdfájdalmai kétségessé teszik szereplését az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt bajnokságon.

A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes Federer hétszeres bajnok Cincinnatiban, Torontóban pedig kétszer győzött.

A szervezők csütörtökön azt is bejelentették, hogy a japán fővárosban egyesben olimpiai aranyérmet nyert német Alexander Zverev, valamint az olasz Matteo Berrettini, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Pablo Carreno Busta sem indul a következő két tornán. A világelső szerb Novak Djokovic már júliusban jelezte, hogy nem vesz részt az amerikai és a kanadai versenyen.