Hatalmas csatában nyert ATP-tornát a 19 éves sztárteniszező

Citi Open - Day 9 GettyImageRank2 Color Image atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
Jannik Sinner nagy csatában nyerte meg
Vágólapra másolva!
Az ötödikként rangsorolt olasz Jannik Sinner óriási, közel háromórás csatában győzte le az amerikai Mackenzie McDonaldot a kétmillió dollár (600 millió forint) összdíjazású washingtoni keménypályás tenisztorna döntőjében, ezzel az első tizenéves lett, aki ATP 500-as versenyen diadalmaskodott.

A 19 esztendős Sinner - aki jövő héten tölti be 20. évét - végig előnyben volt, ám a szettek végjátékában alaposan megszenvedett, a másodikat pedig el is bukta. Az elsőben McDonald tíz játszmalabdát hárított, mielőtt az olasz 7:5-re megnyerte ezt a szakaszt, a harmadikban pedig már 5:2-re is vezetett, riválisa azonban egyenlíteni tudott, és végül azt a játszmát is 7:5-re nyerte meg. Az összecsapás 2 óra 54 percig tartott.

Jannik Sinner nagy csatában nyerte meg harmadik ATP-címét Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mitchell Layton

Az ifjú győztes karrierje harmadik ATP-diadalát aratta, egyúttal a washingtoni torna történetének harmadik legfiatalabb bajnoka lett.

Andy Roddick 2001-ben 18 évesen győzött, 2008-ban pedig a 19 éves Juan Martin del Potro nyert. Ennek ellenére Sinner az első játékos, aki a tizes éveiben nyert ATP 500-as tornát, mivel a kategóriát 2009-ben vezették be.

Eredmény, döntő:
Sinner (olasz, 5.)-McDonald (amerikai) 7:5, 4:6, 7:5