Vágólapra másolva!
Elmarad Manny Pacquiao és Errol Spence augusztus 21-re tervezett profi ökölvívómérkőzése.

Az amerikai Spence - a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) szervezetek váltósúlyú világbajnoka - azért nem léphet ringbe a Las Vegas-i T-Mobile Arénában, mert a bal szemében retinaszakadást diagnosztizáltak, ezért haladéktalanul meg kell műteni.

A 42 éves Pacquiao, akit éveken át az egyetemes profi ökölvívás egyik legjobbjaként jegyeztek, és nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok tudott leni, 2016-ban bejelentette visszavonulását, de miután hazájában politikai pályára lépve beválasztották a szenátusba, visszatért a sportághoz.

Az újrakezdést követően megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét, az azóta vívott négy meccséből hármat megnyert, egyet elveszített, de övé lett a Boksz Világszövetség (WBA) bajnoki öve is, és titulusát két ízben is megvédte.

Manny Pacquiao 2019 júliusában lépett legutóbb ringbe Forrás: AFP/Ted Aljibe

Eddigi utolsó meccse viszont igen régen, 2019 júliusában volt. Profi mérlegén 62 győzelem (39 kiütés), hét vereség és két döntetlen szerepel.

Pacquiao így sem marad ellenfél nélkül, ugyanis - a szervezők keddi bejelentése szerint - a tervezett időpontban és helyszínen a WBA kisváltósúlyú bajnoka, a 35 éves kubai Yordenis Ugas kiáll ellene.