Társoldalunk:

Kihagyja a Davis Kupát a németek olimpiai bajnok sztárteniszezője

2021.08.11. 12:03

Lemondta a szereplést a Davis Kupa novemberi küzdelmeiben Alexander Zverev, a németek olimpiai bajnok teniszezője.

"Én is csak ember vagyok, és szükségem van a pihenésre. Januártól októberig folyamatosan versenyzünk, és mivel novemberre tették a DK-t, nem veszek részt benne" - jelentette be a 24 éves játékos.

A világranglista ötödik helyezettje közölte, hogy amint a válogatott viadal visszatér a korábbi lebonyolítási rendhez, ahol előnyt jelent a hazai pálya, és hétvégénként zajlanak a párharcok, újra a németek rendelkezésére áll.

Alexander Zverev nem vesz részt a Davis KupánForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Alexander Safonov

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A németek Ausztriában a hazaiakkal és a szerbekkel kerültek egy csoportba.

A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D csoportban.