Családja gyászolja a halálba zuhant magyar hegymászót

Linda
Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken
Vágólapra másolva!
A mindig mosolygós és segítőkész Vigh Melinda paramászó a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincén, 200 méter magasból zuhant le. Egyik rokona arról mesélt, hogyan történt a baleset, és hogyan próbálja feldolgozni a család a tragédiát.

"Melinda és a fiam együtt nőttek fel. Amikor keresték a családot, hogy közöljék a hírt, őt találták meg először. Tőle tudtuk meg, hogy mi történt. Az eset nagyon megrázott minket" – mondta a Blikknek Vigh Nóra, Melinda nagynénje.

Melinda augusztus 7-én, szombat délelőtt a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincén mászott.

A ködben letévedt az útról, majd 200 métert zuhant. A helyszínre érkező mentőorvos már nem tudott rajta segíteni.

"Mindig is csodálattal töltött el minket a kitartása, hogy milyen eredményeket ér el a sportban. Bár fejlődési rendellenességgel született, ez nem tántorította el. Fantasztikus akaratereje volt" – emlékezett unokahúgáról Nóra. A 39 éves paramászó 9 éve ismerkedett meg a sportággal.

Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken Forrás: --Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség

A mászás által lett erősebb

Megtanultam új módokon használni a bal karom, amik egyúttal meg is erősítették. Ma már nem érzek késztetést, hogy elrejtsem a kezem a mindennapokban. Helyette büszke vagyok rá, hogy fel tud vinni a falon. A mászásnak köszönhetően már el tudom fogadni magam olyannak, amilyen vagyok. Mindent elfelejtek, ami körülöttem van, nincs más, csak a testem mozgása, egyik fogástól a másikig. Mintha meditálnék: csak az adott pillanatra fókuszálok, és követem a megérzéseimet. Ezeket a pillanatokat a boldogság, a béke és elhatározás hatja át" – idézte fel a Blikk a parasportoló 2017-es nyilatkozatát a német Berliner Bergsteigernek. Kilenc nemzetközi megmérettetésből nyolc alkalommal állt a dobogón. Az utóbbi években Berlinben élt, előtte Hollandiában végzett egyetemet.

"Már gyerekként is nagyon okos lány volt. Tinédzserként az én munkahelyemen végzett nyári munkát. Mindenki nagyon szerette. Felelősségteljes és végtelenül kedves volt már akkor is. Amióta külföldön élt, ritkábban hallottam felőle, úgy tudom, pénzügyi pályára ment, és volt egy holland férje. Borzasztó csapás ez az egész családnak, nagyon hiányzik nekünk" – mondta róla a rokona.