A világ egyik legerősebb csapata nem lesz ott a rövidpályás úszó-vb-n

Tokyo Olympics / Swimming / Women's 4 x100m Medley Relay Square
Australian team members celebrate winning their gold medal during the awarding ceremony of the Women's 4 x100m Medley Relayat Tokyo Aquatics Centre in Koto Ward in Tokyo on August 1, 2021. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Tetsu Joko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál úszószövetség a koronavírus-járvány miatt törölte a szeptemberre, Melbourne-be tervezett rövidpályás országos bajnokságot, és úgy határozott, hogy nem küld csapatot az ugyancsak 25 méteres medencében zajló decemberi világbajnokságra, amelynek Abu-Dzabi ad otthont.

A döntést hétfőn jelentette be a Swimming Australia, kiemelve, hogy az ország a Covid-19 harmadik hullámával birkózik, amelynek részeként nagyvárosokat és államhatárokat kellett lezárni.

Az ausztrál úszók kiválóan szerepeltek az egy hete véget ért tokiói nyári olimpián, ahol 21 érmet nyertek, közte kilenc aranyat, ám a szigorú karanténszabályok miatt sok versenyzőjük még mindig nem térhetett haza otthonába.

A szövetség közleményében jelezte, hogy azoknak az ausztrál úszóknak, akik egyénileg mégis indulni akarnak a december 15. és 20. közötti világbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben, s megfelelnek a válogatási követelményeknek, megadják a kellő támogatást utazásukhoz és elszállásolásukhoz.