Társoldalunk:

Márton Anna: Nagyon várom, hogy végre jó legyen a térdem

2021.08.16. 22:20

Szeptemberben műtik meg Márton Anna olimpiai negyedik helyezett kardvívó térdét, amely a tokiói ötkarikás játékokon sérült meg súlyosan.

A BVSC-Zugló 2015-ben világbajnoki bronzérmes, 2016-ban Európa-bajnoki második, 2019-ben Eb-harmadik vívóját július 26-án, az első mérkőzésén ápolni kellett a japán fővárosban, mert kificamodott a térde, ennek ellenére folytatta a küzdelmet és argentin ellenfelét legyőzte, ahogy a folytatásban dél-koreai és üzbég riválisát is. Az elődöntőben aztán nem bírt a világranglistán második orosz Szofija Velikajával, majd a helyosztón a francia Manon Brunet-től 15-6-ra kikapott.

Hétfőn az M1 aktuális csatornán Márton felidézte, hogy tavaly decemberben az országos bajnokságon megsérült az elülső térdszalagja, de akkor még nem operálták meg, és mivel utána többször is kibicsaklott, számított rá, hogy nagy veszélynek lesz kitéve a testrész az olimpián.

Márton Anna térdét szeptemberben műtik megForrás: MTI/Illyés Tibor

Márton elárulta, továbbra sincs jó állapotban a térde, ezért szeptemberben keresztszalagműtét vár rá, és a porcot is helyreállítják, utána pedig egy hosszú, körülbelül kilenc hónapig tartó rehabilitáció vár rá.

Már nagyon várom, hogy végre jó legyen a térdem, mert nehéz volt így végigcsinálni az edzéseket, minden nap egy kemény küzdelem volt" - mondta.

Hozzátette, a negyedik helyezése kapcsán felemásak az érzései, mert nagyon szeretett volna érmet nyerni, komoly esélyesnek számított, ezért keserű a szájíze, de ha el tudja fogadni, hogy a sors ezzel a sérüléssel közbeszólt, akkor fel tudja fogni nagy teljesítménynek, hogy eljutott az elődöntőig.

Hihetetlen volt az a szeretet, ami felém áradt. Eddig azt hittem, azért érdemes sportolni, hogy a dobogó tetején állva eljátsszák nekem a himnuszt. Az is nagyon jó érzés, de azt megérezni, hogy egy ország támogat, talán még annál is jobb" - nyilatkozta.