Botrányba és sírásba fulladt a japán sztárteniszező sajtótájékoztatója - videó

tennis Oly Horizontal OLYMPIC GAMES SUMMER OLYMPIC GAMES HEADSHOT DOWNCAST EYES SPOTLIGHT
Japan's Naomi Osaka competes against Czech Republic's Marketa Vondrousova during their Tokyo 2020 Olympic Games women's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Félbe kellett szakítani a korábbi világelső teniszező, Oszaka Naominak a cincinnati női torna előtt tartott sajtótájékoztatóját, miután egy agresszív újságírói kérdést követően nem tudta visszatartani a könnyeit.

A világranglistán jelenleg 7. helyen álló 23 éves teniszező a május-júniusi Roland Garros előtti napokban jelentette be, hogy egy darabig nem vesz részt sajtótájékoztatókon, miután azok nem egyszer komoly lelki megterhelést jelentenek a versenyzők számára.

Oszakát a párizsi torna szervezői előbb 15 ezer dollárra büntették miután kihagyta az első körös mérkőzése utáni sajtóeseményt, majd kizárással is megfenyegették, mire válaszul visszalépett a versenytől.

Ezt követően kihagyta a teljes füves pályás szezont, benne a wimbledoni Grand Slammel, és csak a tokiói olimpián lépett pályra legközelebb, ahol viszont a harmadik fordulóban kikapott későbbi ezüstérmes Marketa Vondrousovától.

Ezt követően a US Opent felvezető cincannati WTA versenyen lép először pályára, ám a magyar idő szerint hétfő este megtartott sajtónap alapján továbbra sincs jó mentális állapotban. Oszaka több mint két és fél hónap elteltével ült újra az újságírók elé, és eleinte még csak tudta palástolni, hogy mennyire kényelmetlenül érzi magát, ám egy névtelenül kérdező, és meglehetősen támadó hangvételű kérdés - miszerint,

hogy képzeli, hogy nem beszél a sajtóval, miközben játékosként és magánemberként is élénk médiaérdeklődést vált ki

- után a japán teniszező már nem bírta visszatartani a könnyeit, és átmenetileg fel is kellett függeszteni a sajtóeseményt.

Az amerikai és nemzetközi tudósítók szinte kivétel nélkül a játékos pártját fogták a történtek után, elítélve a Cincinnati Enquirer című lap munkatársát.