A tokiói olimpia után máris elárverezte ezüstérmét egy atléta

athletics Oly Horizontal
Silver medallist Poland's Maria Andrejczyk celebrates on the podium during the victory ceremony for the women's javelin throw event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 7, 2021. (Photo by Javier SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátotta a tokiói olimpián szerzett ezüstérmét Maria Andrejczyk lengyel gerelyhajító, hogy egy szívbeteg csecsemő műtétjét finanszírozza belőle.

A medál 200 ezer zlotyért (15,4 millió forint) kelt el. A bevételt abba az alapba utalják, amelyben Milosz, a veleszületett szívbetegségben szenvedő nyolchónapos lengyel kisfiú egyesült államokbeli műtétjéhez gyűjtenek pénzt.

A tokiói ezüstéremért a Zabka nevű vegyesboltlánc kínálta a legtöbbet, amely üdvözölte Andrejczyk "szép és nemes gesztusát", egybe arra kérte a 25 éves sportolót, hogy tartsa meg a medált.

Az olimpiai érme árverése adakozásra buzdított másokat is, így összegyűlt a gyermek műtétjéhez szükséges összeg. A kis Milosz rövidesen az Egyesült Államokba utazik, hogy a Stanford Egyetem klinikáján elvégezzék rajta az operációt.

A 2018-ban rákkal diagnosztizált és egy vállsérülésből frissen felgyógyult gerelyhajító másodszor vett részt olimpián, de ez az első érme.