Társoldalunk:

Különleges helyszínen nyert ismét szakaszt a horrorbukás után visszatérő kerékpáros - videó

2021.08.21. 18:14

Az egy éve rendkívül súlyos bukást elszenvedő Fabio Jakobsen immár második sprintsikerét aratta a Vuelta a Espanán, a spanyol országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszán az összetett élcsoportja nem változott.

Jelentős részben a tengerparton vezető, kategorizált emelkedő nélküli 173,7 kilométeres táv várt a mezőnyre szombaton a Santa Pola és La Manga del Mar Menor közötti etapon.

A nap háromfős szökését már korán, 36 kilométerrel a cél előtt utolérte az oldalszél miatt nagy tempót diktáló mezőny, amelyben szakadás nem alakult ki.

Így normál sprintbefutóra került sor, amelyben a Deceuninck - Quick-Step holland bringása bizonyult leggyorsabbnak azzal együtt is, hogy a hajrában elvesztette csapata felvezető vonatát. Másodikként az olasz Alberto Dainese, harmadikként a Jakobsenhez hasonlóan már két etapsikernél járó belga Jasper Philipsen zárt.

Az összetett élcsoportja nem változott, a legutóbbi két kiírásban győztes szlovén Primoz Roglic őrzi a piros trikót.

Eredmények:
8. szakasz, Santa Pola-La Manga del Mar Menor, 173,7 km:
1. Fabio Jakobsen (holland, Deceuninck - Quick-Step) 3:56:05 óra
2. Alberto Dainese (olasz, DSM) azonos idővel
3. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Fenix) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 29:14:40 óra
2. Felix Grossschartner (osztrák, Bora-hansgrohe) 8 másodperc hátrány
3. Enric Mas (spanyol, Movistar) 25 mp h.

Vasárnap a Puerto Lumbreras és Alto de Velefique közötti 188 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút - ismert nevén El Camino - záró állomásán ér véget.