Társoldalunk:

Alig maradt el a 33 éves világcsúcstól az olimpián triplázó sztáratléta - videó

2021.08.22. 10:04

A Gyémánt Liga-sorozat egyesült államokbeli versenyén, Eugene-ben szombaton az ötszörös olimpiai bajnok jamaicai atléta, Elaine Thompson-Herah megnyerte a 100 méteres síkfutás döntőjét. A tokiói olimpián három aranyérmet szerző futó kevéssel maradt el a szám 33 éves világcsúcsától.

Elaine Thompson-Herah a riói és a tokiói ötkarikás játékokon is aranyérmes lett 100 méteren, így a Gyémánt Liga-versenyen is a legnagyobb esélyesnek számított. A 29 éves sztáratléta nem is okozott csalódást, 10.54-es idővel végzett az élen.

Ezzel a kitűnő eredménnyel a jamaicai klasszis lett minden idők második leggyorsabb sprintere, nála csak a világcsúcstartó Florence Griffith Joyner tudott gyorsabban futni, aki 1988-ban a 10.49-es idejével tartja a rekordot a mai napig.

Azt gondolom, hogy a rekordok elérhető közelségben vannak, mert 10.5-öt futottam és tudom, hogy több is van bennem. De nem akarom elragadtatni magam, ünnepleni ráérek októberben és novemberben, most még van olyan küldetés, amit teljesíteni akarok" - mondta a kiváló sportoló.