Társoldalunk:

Harminchárom évesen meghalt az ausztrál dartssztár, Kyle Anderson

2021.08.24. 10:13

Harminchárom évesen meghalt az ausztrál dartssztár, Kyle Anderson – számolt be a Skysports a szomorú hírről. 

Anderson 2012-től indult a PDC versenyein, már a 2013-as világbajnokságon is ott volt, egy évvel később pedig kilencnyilast dobott a londoni Alexandra Palace-ban, ahol négy alkalommal jutott a legjobb 32 közé.

Kyle Anderson kilencnyilasa Michael van Gerwen ellen 2017-ben:

Anderson összesen hét világbajnokságon és hét UK Open versenyen vett részt, az utóbbiban 2016-ban a negyeddöntőig jutott, és bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe és elődöntőjébe is. 

Részvétünket és jókívánságainkat küldjük Kyle családjának és barátainak ebben a rettenetesen szomorú időben, különösen feleségének és gyermekeinek. Népszerű játékos volt,  tehetsége és elhivatottsága inspirációt jelentett más játékosoknak a világ minden táján" – mondta Barry Hearn, a PDC elnöke. 

„Teljesen letaglózott a reggeli hír. Nyugodj békében, Kyle Anderson! A darts világa nem lesz ugyanaz  nélküled. Mindig megnevettettél, amikor találkoztunk. Egyetlen pillanat sem volt unalmas veled. Mindannyiunknak hiányozni fogsz" – búcsúzott játékostársától a Twitteren Stephen Bunting.

Kedves és szórakoztató ember volt. Nagyon sajnálom. Sok jó meccsünk volt,  fantasztikus játékos távozott. Köszönet az ausztrál és a világ dartsának. Nyugodj békében!" – írta Michael Van Gerwen.

Anderson 2020-ban a koronavírus-járvány kezdetén visszatért szülővárosába, Perthbe, és az év elején visszaadta ProTour-kártyáját, hogy a második gyereke születése miatt a családjával maradjon Ausztráliában.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mi okozta Anderson halálát. Betegséggel küzdhetett, mivel idén augusztus 10-én a kórházból posztolt saját Instagram-oldalán, amelyhez a következőt írta: „Kezd túl gyakorivá válni".