Vágólapra másolva!
Az olasz Andreas Seppit kapta ellenfélül Fucsovics Márton a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki sorsolásán.

A világranglistán 44. helyen álló magyar játékos 37 éves riválisának, a rangsorban 88. Seppinek ez már a 18. fellépése lesz a US Openen, amely nem a legsikeresebb versenye, mivel tízszer nem tudott továbbjutni az első fordulóból.

A két játékos eddig három alkalommal találkozott, ebből kettőt a tavaly a harmadik körig jutott Fucsovics nyert,

ráadásul mindkettőt kemény pályán. Amennyiben ezúttal is sikerrel veszi első összecsapását, akkor a 64 között a tizedik helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov lesz az ellenfele.

A világelső Novak Djokovic 1969 óta az első férfi lehet, aki megcsinálja egy naptári évben a Grand Slamet, amennyiben az Australian Open, a Roland Garros és Wimbledon után New Yorkban is diadalmaskodik. A szerb játékos egy selejtezőből érkező ellenféllel szemben kezd majd. Az első forduló slágermérkőzését a Roland Garroson döntős, ezúttal harmadikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasz a US Open korábbi bajnokával, a brit Andy Murrayvel vívja majd.

A nőknél az első helyen kiemelt ausztrál Ashleigh Barty az orosz Vera Zvonarjova ellen rajtol New Yorkban, míg a címvédő japán Naomi Oszaka első ellenfele a cseh Marie Bouzkova lesz.

Eközben a nőknél Gálfi Dalma és Jani Réka bejutott a selejtező utolsó fordulójába az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A női verseny kvalifikációjának második fordulójában a világranglistán 152. Gálfi a görög Deszpina Papamihail (229.) ellen lépett pályára, és a viadal honlapja szerint 1 óra 38 perc alatt egy-egy szoros és sima játszmában kerekedett felül. Győzelmével Gálfi egy sikerre került a főtáblától.

A kvalifikáció második fordulójában a világranglistán 191. Jani Réka - a viadal honlapja szerint - egy óra tíz perc alatt könnyedén kerekedett a japán Naito Juki (222.) fölé.

US Open, selejtező, 2. forduló:
Jani Réka-Naito Juki (japán) 6:2, 6:2
Gálfi Dalma-Deszpina Papamihail (görög) 7:6 (8-6), 6:1