Három újabb világsztár lépett vissza a US Opentől

Venus Williams tenisz
(FILES) In this file photo taken on June 30, 2021 US player Venus Williams warms up before playing Tunisia's Ons Jabeur during their women's singles second round match on the third day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London. - Seven-time Grand Slam champion Venus Williams withdrew from the US Open on August 25, 2021 with a leg injury only hours after her sister Serena pulled out of the Grand Slam event. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A hazai kedvenc Venus Williams és Sofia Kenin, valamint a kanadai Milos Raonic is visszalépett a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

A 41 éves Williams - aki 2000-ben és 2001-ben diadalmaskodott a US Openen - lábsérülésre hivatkozva közölte döntését. Egy nappal korábban Venus 23-szoros GS-bajnok húga, Serena is jelezte, hogy térdproblémák miatt nem indul a Billie Jean King Nemzeti Tenisz Központban.

Serena után Venus Williams is visszalépett a US Opentől Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ugyancsak bejelentette távolmaradását Sofia Kenin, a tavalyi Australian Open győztese. A világranglistán ötödik amerikai teniszező koronavírus-fertőzés miatt mondta le a New York-i szereplést.

A lábsérülés miatt Wimbledon óta pihenő, 22 éves Kenin közölte, mivel beoltották, csak enyhe tünetei vannak, de pozitív teszt miatt nem vehet részt az év utolsó Grand Slam-versenyén.

A férfiak mezőnyében Raonic a legújabb hiányzó, a 2016-ban wimbledoni döntős szervakirály ugyancsak lábsérülés miatt nem lesz ott Flushing Meadowsban. Korábban a legjobbak közül az idén már nem versenyző - és egyformán 20-szoros GS-bajnok - Roger Federer és Rafael Nadal, továbbá a címvédő Dominic Thiem is visszalépett a US Opentől.