Lopez elnézést kért, amiért dühében feladta a Vueltát

Horizontal
Team Movistar's Colombian rider Miguel Angel Lopez crosses the finish line in first place during the 18th stage of the 2021 La Vuelta cycling tour of Spain, a 162.6 km race from Salas to Altu d'El Gamoniteiru in Pola de Lena, on September 2, 2021. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Miguel Angel Lopez elnézést kért, amiért szombaton, az utolsó előtti szakaszon feladta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

A kolumbiai bringás az összetett harmadik helyén várta a 20. etapot, ám alig húsz kilométerrel a cél előtt leszakadt a mezőnytől, és elkeseredetten próbált felzárkózni. Aztán váratlanul leszállt kerékpárjáról, jelezve, hogy nem folytatja a viadalt. A Movistar csapat egyik vezetője megpróbálta meggyőzni arról, hogy menjen tovább, de hiába.

"Amikor szétszakadt a csoportom, nagyon nehéz helyzetbe kerültem. Elnézést kérek a csapattársaimtól, ők mindent megtettek a sikerért" - közölte a 27 éves Lopez, aki csütörtökön győzött a 18., királyszakasznak is nevezett etapon, és négy év után nyert ismét szakaszt a Vueltán.

Az El Espectador című lap elérte Rafael Acevedót, López apósát és edzőjét, aki egészen más megvilágításba helyezte a történeteket. Eszerint López az egyik hegyen, 57 kilométerre a céltól komoly csatában volt az összetettben mögötte álló Egan Bernallal és Adam Yatesszel, amikor a csapatvezető a fülére szólt rádión, hogy ne erőltesse magát tovább, ami López és apósa szerint is azért lehetett, mert a csapatvezetés attól félt, hogy esetleg utoléri az összetettben második helyen álló Enric Mast.

López és Eusebio Unzué csapatvezető ezt követően egymással ordítozott, miközben a versenyző felesége az egyik technikus mobilján keresztül elérte a férjét, aki sírva számolt be neki a történtekről. Végül López leszállt a bicikliről, és feladta a versenyt.