Kétségessé vált a világelső indulása a WTA-világbajnokságon

2021.09.15. 13:10

Kétségessé vált a címvédő és világelső Ashleigh Barty indulása a női teniszezők novemberi világbajnokságán.

Edzője, Craig Tyzzer elmondta, hogy Barty számára nem szerencsés az időpont, mert részvétele veszélyeztetné a felkészülését a januári ausztrál nyílt bajnokságra, ugyanis Mexikóból hazatérve - a koronavírus-járvány miatt - kéthetes karanténra köteleznék.

Hozzátette, mivel a kínai Sencsen helyett Guadalajara lesz a helyszín, 1500 méteres tengerszint feletti magasságban zajlik majd a torna, ahol nyomásmentes labdákat használnak, amelyek normál körülmények között nem pattognak.

"Nem a legjobb reklámja a világ legjobb játékosainak, ha olyan labdával játszanak, amivel még soha, olyan körülmények között, ahogyan még soha, egy olyan országban, ahol nem szoktak, és olyan magasságon, ahol még soha. Ezt nevetségesnek és ijesztőnek tartom" - magyarázta Tyzzer.

Kétségessé vált a címvédő és világelső Ashleigh Barty indulása a női teniszezők novemberi világbajnokságánForrás: AFP/Oscar Del Pozo

A világ legjobb nyolc női játékosának - és nyolc párosának - viadalát 2019-ben Barty nyerte, tavaly a világjárvány miatt nem rendezték meg.

Az edző kifejtette, hogy játékosa - aki az amerikai nyílt bajnokságon csupán a harmadik fordulóig jutott - fizikailag és szellemileg is kimerült, ennek ellenére októberben még elindul Indian Wellsben, de utána pihennie kellene.

"Azt mondtam neki, hogy menjen el és inkább nyaraljon, mert biztosan nem lenne könnyű eljutnunk Mexikóba, lejátszani a tornát, majd visszajönni, és két hetet karanténban tölteni. Ez egy olyan döntés, amelyen még sokat kell gondolkoznunk" - nyilatkozta Tyzzer.