Sérülése miatt befejezné a kétszeres olimpiai bajnok sportlövő

Japan Olympics 2020 Shooting Mixed Team medalist medal 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Tokyo 2020 Olympic Games 2021 Horizontal
6608005 27.07.2021 Gold medallist Pang Wei of China poses on the podium during the victory ceremony for the shooting 10m air pistol mixed team final at the Tokyo 2020 Olympic Games at Asaka Shooting Range in Tokyo, Japan. Vladimir Pesnya / Sputnik (Photo by Vladimir Pesnya / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Régóta húzódó sérülése miatt a visszavonuláson gondolkodik Pang Vej kétszeres olimpiai bajnok kínai sportlövő.

A 2008-as pekingi játékokon légpisztolyban, majd idén Tokióban a 10 méteres vegyes páros számban aranyérmes lövő jelenleg a Nemzeti Játékokon szerepel, s jelezte, nem tudja, hogy azt követően folytatja-e a versenyszerű sportot.

"Régóta vágyom már egy hosszabb pihenőre, tekintve a fájdalmat és sérüléseket, amikkel küzdök. Ez az érzés pedig a tokiói olimpia után csak még erősebb lett"

- nyilatkozta a 35 éves sportoló, aki elmondása szerint évek óta hátsérüléssel küszködik. Jelenleg is fájdalmak gyötrik, s ugyan még nem mondta ki visszavonulását, de célzott rá, hogy már ne tőle várják a jó eredményeket a jövőben.

Hátproblémai miatt lehet vége a karrierjének Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Pesnya

"Remélem, hogy lesznek fiatalok, akik viszik tovább a kínai sportlövészet zászlaját a jövőben."

- fogalmazott.

Pang Vej klasszisát mutatja, hogy minden problémája ellenére remekelt az idei olimpián, a vegyes párosban szerzett aranya mellett a férfi légpisztolyosok között harmadik lett, csakúgy mint Rióban.