Vágólapra másolva!
37 évesen meghalt a dán kerékpáros, Chris Anker Sörensen. A Giro- és Dauphiné-szakaszgyőztes, korábbi profi versenyzőt kerékpározás közben ütötte el egy autó a belgiumi Zeebrugge-ben.

A TV 2 SPORTS kerékpáros szakértője, Chris Anker Sörensen szombaton halt meg egy belgiumi baleset után. A korábbi sportoló

a kerékpáros világbajnokság körüli tudósítás részeként tartózkodott Belgiumban, amikor biciklizés közben elütötte egy autó. Azóta belehalt sérüléseibe, mindössze 37 éves volt.

Meghalt Chris Anker Sorensen Forrás: Belga via AFP/Yorick Jansens

„Nagy szomorúsággal kaptam a hírt, hogy kiváló kollégánk, Chris Anker Sörensen meghalt. Chris Anker

- mondta a TV 2 SPORT sportigazgatója, Frederik Lauesen, majd így folytatta: „Szeretnénk mély együttérzésünk kifejezni Chris Anker Sörensen családjának."

Profi pályafutása során Sörensen a CSC, a Saxo Bank és a Tinkoff csapatában is szerepelt, 2008-ban a Critérium du Dauphiné, két évvel később a Giro d'Italia egyik szakaszát nyerte meg, 2015-ben dán bajnok lett, majd három esztendővel ezelőtt visszavonult. Ezt követően a dán TV2 Sport szakértője lett, Belgiumban is azért tartózkodott, mert ő lett volna az egyik szakkommentátor a vasárnap kezdődő országúti világbajnokságon.