Társoldalunk:

Meghalt a versenyzés közben balesetet szenvedett 21 éves magyar sportolónő

2021.09.19. 11:14

Két hete szenvedett súlyos balesetet az isztambuli női amatőr lovas világbajnokságon Jeles Eszter. Kórházba szállították, műteni is kellett, de a szervezete végül feladata a harcot. A kiváló nyíregyháza sportolót gyászol a lovastársadalom.

Jeles Eszter 21 évesen halt meg, két héttel az isztambuli balesete után, amikor Toms nevű telivérével bukott a női amatőr vb-n. Hiába reménykedett mindenki, a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy 13 nap küzdelem után a szervezete feladta – számolt be gyászhírről a Blikk.

A fiatal zsokéhölgy a Nemzeti Vágtán is szerepelt, ahol a negyedik helyen végzett. Négyéves kora óta lovagol, és egy korábbi interjúból kiderül, hogy szinte minden idejét, amit nem az iskolában töltött, azt a lovak mellett élte meg.

Jeles Eszter szervezete a lovas balesete után 13 nappal feladta a harcotForrás: Kincsem Park

A Kincsem Park így búcsúzott tőle:

„Nagyon szomorúak vagyunk... Elvesztettük Jeles Esztert. Jeles Eszter, a magyar lovas, Toms nevű telivérével szenvedett balesetet a szeptember 5-én, Isztambulban, a Veliefendi Lóversenypályán megrendezett FEGENTRI Női Amatőrlovas Világbajnokság futamán. Esztert azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére a magyar lovas 13 napig tartó küzdelem után életét vesztette. Isten nyugosztalja a magyar lovast, Jeles Esztert. Őszinte részvétünk Családjának, sok erőt és kitartást a hozzátartozóknak."

A Magyar Lovaregylet is elbúcsúzott tőle:

„Mély fájdalommal és megrendült szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Jeles Eszter. Szervezete nem tudta legyőzni a két héttel ezelőtti baleset által okozott sérülést. Eszti hős volt, életét adta a lóversenyzésért. Emlékét örökre szívünkbe zárjuk."