Vágólapra másolva!
Elgázolta és segítségnyújtás nélkül cserbenhagyta egy autós Szőnyi Ferenc magyar ultratriatlonistát egy mexikói ötszörös Ironman-versenyen. 

Az 57 éves magyar sportági legenda Manuel Doblado település közelében egy zárt pályán haladt a 900 kilométeres kerékpározás során, amikor elütötte egy autó, amelyik nem állt meg segíteni, ehelyett továbbhajtott. Szőnyi Ferenc azonban úgy döntött, hogy nem adja fel a versenyt, és fájdalmai ellenére továbbtekert.

A történtekről Szőnyi sportolói Facebook-oldalán számolt be párja, Menyhárt Szilvia.

"Sziasztok! Leírni is nehéz... Megprobálom. Ferit délután 5 órakor cserbenhagyásos baleset érte a lezárt pályán. Elütötte egy autó, és továbbhajtott. Szerencsére pont arra járt egy másik, aki látta az ütközést és mentőt hívott. Kisebb zúzódásokkal megúszta, de a jobb műtött térde nagy ütést kapott. Most, Feri úgy döntött, hogy versenyt nem adunk fel! Vissza állt a pályára, annak ellenére hogy fájdalmai vannak. A sokkról nembeszélve ami érte.Hátra van még 330 km bicó. A futás nagy kérdés még. Ha tudja, mindenképp befejezi a versenyt. Ezért jöttünk. Szurkoljatok Ferinek!" - áll a bejegyzésben.

Fél nap elteltével újabb bejegyzés került ki az oldalra, amiből kiderült, hogy Szőnyi ugyan valóban a folytatás mellett döntött, de 35 óra jószerével non-stop versenyzés után hosszabb pihenőt kellett tartania, "...mert beledagadt a jobb lába a cipőbe. A térde is duplájára dagadt" - írták ekkor. A pihenés után Szőnyi Ferenc ismét visszaült a kerékpárra, és nyolc óra hátránnyal is az a terve, hogy szintidőn belül befejezi a versenyt.

Az ötszörös Ironman során az indulókra 19 kilométer úszás, 900 kilométer kerékpározás és 211 kilomét futás vár. Szőnyi Ferenc a világ egyik legjobb ultratriatlonistája, az első, aki kétszer is, 2010-ben és 2019-ben megcsinálta a tízszeres Ironmant.