Vágólapra másolva!
Két hete futótűzként terjedt el a hír a lovasberkekben, hogy a varázslatos mosolyú Jeles Eszter szeptember 5-én súlyos balesetet szenvedett a törökországi Isztambulban, az amatőr lovasok világbajnokságán. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, 13 napig küzdött az életéért, végül a szervezete feladta a harcot. Kiderült, mi volt az utolsó kérése a tragikus sorsú magyar zsokélánynak. 

„A szívemben, a lelkemben él tovább a kis unokám. Pici gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük" – mondta a Blikknek a zsokélány nagymamája, Ibolya néni. „Pénteken Esztike lekéste a repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele. Csak szombaton érkezett a versenyre, amit meg is nyert."

A baleset vasárnap történt, Esztert hétfőn megműtötték,

később csupán egyetlen pillanatra tért magához a kómából. Akkor a telefonját kérte az orvosoktól, majd rögtön elveszítette az eszméletét.

„A fiam szólt, hogy nagy a baj, baleset érte Esztikét. Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de tíz nappal később, csütörtökön összeomlott a keringése. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből" – folytatta sírva Ibolya néni. „A menyem, Andi most intézi Esztike hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Aztán jön majd a temetés."

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja a barátnője volt Eszternek, az édesapja pedig edzőként segítette őt.

„Eszti vasárnap az angol telivéreknek rendezett futamon is indult,

– mesélte Csenge megtörten. Azóta a másik zsoké már hazatért Franciaországba.

A tragikus sorsú magyar lány az idei tanévben úgy alakította az órarendjét, hogy már szerdán hazautazhatott Nyíregyházára, csütörtöktől szombatig Csenge édesapjával edzett, vasárnaponként pedig együtt utaztak Budapestre a Kincsem Parkba a versenyre.

Jeles Eszter szervezete a lovasbalesete után 13 nappal feladta a harcot Forrás: Kincsem Park

„Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát.

A balesetben a fejére zuhant, egy vérrög keletkezett a koponyájában, ezért kellett megműteni. Az édesanyjától tudom, hogy csütörtökön Eszti pupillája még reagált a fényre, a kezét és a lábát is megmozdította. Sajnos még aznap este összeomlott a keringése,

beállt az agyhalál, már csak a gépek tartották őt életben."

Végül az orvosok szombaton úgy döntöttek, vasárnap lekapcsolják a lányt a gépről. Megkérték Eszter édesanyját és szerelmét, menjenek be elbúcsúzni tőle. Nem sokkal azután, hogy kijöttek a kórteremből, a lány örökre lehunyta a szemét.