Őszintén, mi a f.sz? Kiborult az osztrák sportolónő, mert túl sokáig mutatták a fenekét

Johanna Färber, sportmászás
A moszkvai világbajnokság közvetítése alatt a kamera túl sokáig mutatta az osztrákok 23 éves sportmászójának, Johanna Färbernek a fenekét
Vágólapra másolva!
A moszkvai világbajnokság közvetítése alatt a kamera túl sokáig mutatta az osztrákok 23 éves sportmászójának, Johanna Färbernek a fenekét, amelyből ismét botrány lett - írja a New York Post. Nem először fordult elő ilyen, ugyanez történt az innsbrucki világkupán is. A Nemzetközi Sportmászó Szövetség (IFSC) bocsánatot is kért a szexizmusért.

A Nemzetközi Sportmászó Szövetség (IFSC) közleményt adott ki,

amelyben a sportoló mellett az egész sportmászó közösségtől elnézést kért.

Johanna Färber osztrák sportmászó Forrás: instagram.com/_yohoney

„A Nemzetközi Sportmászó Szövetség (IFSC) mélységesen szeretne bocsánatot kérni Johanna Färbertől, az osztrák hegymászótól, az összes sportolótól és a teljes sportmászó közösségtől azokért a felvételekért, amelyeket ma sugároztak az IFSC Climbing női elődöntőjén.

A szövetség elítéli, hogy az emberi testet tárgyként kezeljék, és további lépéseket tesz ennek megállítása és a sportolók védelme érdekében."

Az IFSC elnöke, Marco Scholaris találkozott az osztrák csapat képviselőivel, majd elítélte az adást, és utalt a korábbi, innsbrucki esetre, amely a televízióban nem megfelelő képeket matatott Färberről.

A moszkvai világbajnokság közvetítése alatt a kamera túl sokáig mutatta az osztrákok 23 éves sportmászójának, Johanna Färbernek a fenekét Forrás: instagram.com/_yohoney

– tette fel a költői kérdést Scholaris. Az IFSC műsorszolgáltatójának hasonló bocsánatkérést kellett kiadnia, miután a júniusi innsbrucki világbajnokság alkalmával nem megfelelő képeket sugároztak Färberről. Azóta mindkét eset kapcsán eltávolították az élő közvetítést az IFSC YouTube-csatornájáról.

Johanna Färber szeretné, ha a sportteljesítménye miatt ismernék el Forrás: instagram.com/_yohoney

Färber nem sokkal a világbajnokság után egy Instagram-bejegyzésben ítélte el az esetet.

„Őszintén, mi a f.sz? - írta Färber az Instagramon. - Ez a lassított klip a NATIONAL TV-ben és a YouTube élő közvetítésében olyan tiszteletlen és felháborító.

Sportoló vagyok, és itt akarom megmutatni a legjobb teljesítményemet. Hogy őszinte legyek, nagyon szégyellem magam, amikor tudom, hogy emberek ezrei látták ezt. Meg kell állítanunk a nők szexualizálását a sportban, és el kell kezdenünk értékelni a teljesítményüket" - írta a Daily Mail.