A világelső is indul a szezonzáró WTA-világbajnokságon

2021.09.21. 09:19

A címvédő és világelső Ashleigh Barty, továbbá Arina Szabalenka és Barbora Krejcikova biztosította eddig a helyét a női teniszezők novemberi WTA-világbajnokságán.

A női versenyeket szervező WTA hétfőn közölte, az ausztrál, fehérorosz és cseh játékos már ott van a szezonzáró torna nyolcfős mezőnyében. Utóbbi kettő párosban már indult vb-n, de egyesben most mutatkoznak majd be.

Egy hete derült ki, hogy a világbajnokságnak a kínai Sencsen helyett a mexikói Guadalajara ad otthont, mivel a koronavírus-járvány miatt az összes őszi tornát törölték Ázsiában.

Ashleigh Barty ott lesz az év végi WTA-tornánForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Elsa

Barty edzője, Craig Tyzzer az áthelyezés hallatán közölte, bizonytalan tanítványának a részvétele a szupertornán, mivel az veszélyeztetné a felkészülését a januári ausztrál nyílt bajnokságra, ugyanis Mexikóból hazatérve kéthetes karanténra köteleznék. Ráadásul az 1500 méteres tengerszint feletti magasság miatt nyomásmentes labdákat használnak majd Guadalajarában, amelyek normál körülmények között nem pattognak. Mindezt Tyzzer "nevetségesnek és ijesztőnek" nevezte.