Nyolcadik világbajnoki címét megnyerve búcsúzott a kerékpársport Panzerwagenje - videó

2021.09.22. 20:46

Németország nyerte a vegyescsapat-időfutamot a Belgiumban zajló országúti kerékpáros világbajnokságon, ezzel az egyéniben négyszeres vb-győztes időfutam-specialista Tony Martin aranyéremmel fejezte be pályafutását.

Az egyéni indításos versenyben 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban és 2016-ban diadalmaskodó 36 éves sportoló vasárnap jelentette be döntését, miszerint az aznapi egyenkéntivel és a szerdai vegyescsapat-időfutammal zárja le pályafutását.

Németország nyerte a vegyescsapat-időfutamot a világbajnokságonForrás: AFP/Eric Lalmand

Előbbiben hatodik lett a londoni olimpia időfutamában ezüstérmes Martin, utolsó versenyén pedig Max Walscheid és Nikias Arndt, valamint a tokiói olimpia pályakerékpáros csapat üldözéses versenyében aranyérmes női trió, Lisa Klein, Lisa Brennauer és Mieke Kröger társaságában diadalmaskodott.

A német válogatott a Knokke-Heist és Brugge közötti 44,5 kilométeres távot 50:49 perc alatt, 52,542 kilométer/órás átlagsebességgel teljesítette, a holland hatost 13, az olasz egységet 38 másodperccel előzte meg.


Ez a lehető legjobb befejezés, aranyéremmel szállok ki a kerékpárversenyzésből- fogalmazott a 15 esztendős profi pályafutást lezáró Martin, aki egykori klubjával, a Quick-Steppel háromszor nyert vb-t csapatidőfutamban.

A háromhetes versenyek közül a Tour de France-ról öt egyéni szakaszgyőzelme és egy csapatidőfutam-sikere van, a Vuelta a Espanán pedig két etapon diadalmaskodott.

Vegyescsapat-időfutam:
világbajnokNémetország (Tony Martin, Max Walscheid, Nikias Arndt, Lisa Klein, Lisa Brennauer, Mieke Kröger) 50:49 perc
2. Hollandia 13 másodperc hátrány
3. Olaszország 38 mp h.