Társoldalunk:

Új edzővel folytatja Hosszú Katinka egykori riválisa

2021.09.23. 09:43

Új edzővel, a Florida Egyetemen dolgozó Anthony Nestyvel készül a párizsi olimpiára Katie Ledecky hétszeres ötkarikás aranyérmes úszó.

A 24 éves sportoló szerdán jelentette be, hogy egyetemet és trénert vált. Ledecky edzéseit az elmúlt öt évben a kaliforniai Stanfordon - ahol pszichológus diplomát szerzett - Greg Meehan szövetségi kapitány irányította.

"A Stanford volt a második otthonom, és mindig különleges helye lesz a szívemben, de most, hogy végeztem, keletebbre költözök, közelebb a családomhoz" - írta közösségi oldalán a fővárosi születésű Ledecky.

Nesty suriname-i színekben 100 méteres pillangóúszásban 1988-ban lett olimpiai bajnok, s a Florida Gators úszócsapatát 2018 júniusa óta vezeti. Tanítványai közül Robert Finke Tokióban - Ledeckyhez hasonlóan - megnyerte a 800 és az 1500 méteres gyorsúszást, míg Kieran Smith bronzérmet szerzett 400 méteren.

Ledecky az idénre halasztott tokiói játékokon két arany- és két ezüstéremmel bővítette gyűjteményét, ezzel az első női úszó lett, aki hat egyéni úszóaranyat nyert.