Visszatér korábbi csapatához a Tour de France-győztes legenda

Vincenzo Nibali kerékpár Giro
Portrait of Trek-Segafreddo rider Vincenzo Nibali. The first week of the Giro d'Italia 2021 will end with the tenth stage from L'Aquila to Foligno. The stage is short, just 139 kilometres, but undulating and with a perfectly flat finish. L'Aquila, Italy, on 17 May 2021. (Photo by Andrea Mancini/NurPhoto) (Photo by Andrea Mancini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Öt év után visszatér az Asztana-Premier Tech országúti kerékpáros csapathoz Vincenzo Nibali. Azt nem jelentették be, hogy a messinai Cápa becenévre hallgató Nibali mennyi időre írt alá.

A 36 esztendős olasz kiválóság 2013-ban, már Vuelta a Espana-győztesként (2010) szerződött először a kazah csapathoz, amellyel három háromhetest nyert: kétszer Giro d'Italiát (2013, 2016), egyszer pedig Tour de France-t (2014).

Vincenzo Nibali visszatér az Astana csapatához Forrás: AFP

Ezzel azon hét kerékpáros közé tartozik, akik mindhárom Grand Touron diadalmaskodtak. Négy év után szerződött a Bahrain-Meridához, majd a 2020-as és az idei idényt a Trek-Segafredónál töltötte.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint ismét az Asztana-Premier Techet erősíti Miguel Ángel López is: a kolumbiai hegyimenő erre az idényre szerződött a Movistarhoz, a Vueltán megnyerte a királyszakaszt, majd az utolsó előtti etapon - az összetett harmadik helyén állva - leszakadt az esélyesek csoportjáról.

Ezt követően váratlanul feladta a viadalt, ennek nyomán október 1-jével, még az idény vége előtt közös megegyezéssel távozik a spanyol istállótól.