Visszatér korábbi csapatához a Tour de France-győztes legenda

2021.09.23. 18:12

Öt év után visszatér az Asztana-Premier Tech országúti kerékpáros csapathoz Vincenzo Nibali. Azt nem jelentették be, hogy a messinai Cápa becenévre hallgató Nibali mennyi időre írt alá.

A 36 esztendős olasz kiválóság 2013-ban, már Vuelta a Espana-győztesként (2010) szerződött először a kazah csapathoz, amellyel három háromhetest nyert: kétszer Giro d'Italiát (2013, 2016), egyszer pedig Tour de France-t (2014).

Vincenzo Nibali visszatér az Astana csapatáhozForrás: AFP

Ezzel azon hét kerékpáros közé tartozik, akik mindhárom Grand Touron diadalmaskodtak. Négy év után szerződött a Bahrain-Meridához, majd a 2020-as és az idei idényt a Trek-Segafredónál töltötte.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint ismét az Asztana-Premier Techet erősíti Miguel Ángel López is: a kolumbiai hegyimenő erre az idényre szerződött a Movistarhoz, a Vueltán megnyerte a királyszakaszt, majd az utolsó előtti etapon - az összetett harmadik helyén állva - leszakadt az esélyesek csoportjáról.

Ezt követően váratlanul feladta a viadalt, ennek nyomán október 1-jével, még az idény vége előtt közös megegyezéssel távozik a spanyol istállótól.