Kötelező lesz az amerikai olimpikonoknak a koronavírus elleni oltás a téli olimpián

Beijing 2022 Winter Olympics S SPO sports POL Horizontal POLITICS
The mascots of the successive Winter Olympic Games and Paralympics are displayed at Beijing 2022 Winter Olympics and Paralympics Organizing Committee's building in Beijing, China on July 30, 2021. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Koki Kataoka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) közlése szerint minden sportolónak, aki részt kíván venni a jövő februári, pekingi téli olimpián, kötelező lesz felvennie a koronavírus elleni védőoltást.

A szervezet szerdán azt közölte, november 1-i hatállyal minden olyan edző és sportoló számára kötelezővé teszi a vakcinát, aki az USOPC létesítményeit, így annak edzőközpontjait használja.

"Ez a döntés vonatkozik minden jövőbeli amerikai olimpiai delegáció összes tagjára"

- áll az USOPC vezérigazgatója, Sarah Hirshland által az érintetteknek kiküldött levélben, amely szerint orvosi vagy vallási okból kérhető mentesség.

Pekingben nagyon készülnek a téli játékokra Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

Jelenleg egyetlen amerikai profiliga, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sem követeli meg a sportolóktól az oltottságot, ám, mint azt az USOPC-nél kifejtették, még messze van a járvány vége.

- fogalmazott Hirshland a levélben.
A pekingi téli olimpia február 4-én kezdődik a kínai fővárosban.